povídka » Královna Černého pobřeží
v Top10 1
hodnotilo: 38
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert E. Howard

Královna Černého pobřeží

Povídka patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy

originální název: Queen of the Black Coast
originál vyšel: 05/1934

Komentáře:
SiriusChico  | **** 12.07.2009 21:03

Dnes už legendární příběh o Conanově životní lásce Bélitě. Mě osobně tak skvělej nepřišel, ale patří ke klasice (a má i své hodně světlé chvilky).

Strider  | *** 29.12.2016 09:59

Po parádnom úvode (Conanov nástup na scénu nemá chybu) sa poviedka trochu roztriešti a udalosti v džungli už nemajú takú šťavu a príliš neprekvapí ani vývojom deja. Intenzívne akčné finále mnohé zachraňuje, ale celkovo radím tento príbeh skôr k priemernejším. 7-/10

louza  | ***** 06.11.2017 13:22

Esenciální klasika a jedna z nejlepších Conanovských povídek. Conan se stává pirátem po boku tygřice Belit. Společná snaha vyplenit jedno starobylé ztracené město z úsvitu věků však nekončí podle jejich představ. Povídka má unikátní exotickou atmosféru dusné džungle, která Conanovi vyloženě sedí.



WebArchiv - archiv českého webu