povídka » Kostra
v Top10 2
hodnotilo: 51
85%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Kostra

Povídka vyšla i pod názvem:
Kostlivec
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor

originální název: Skeleton
originál vyšel: 09/1945

Komentáře:
Lucc  | ***** 18.06.2010 14:14

Nejlepší horory jsou takové, které jsou naprosto reálné a které se dotýkají lidské každodennosti či podstaty. Při nich opravdu běhá mráz po zádech. Toto je jeden z nich.

PS: Pokud je vám tohle téma sympatické, přečtěte si Barkerovu Revoluci těla. Ta je Kostře velmi blízká, jen chybí sykající doktor.

louza  | *** 09.04.2015 16:56

Hypochondrie dotažená ad absurdum. Ujetá povídka s předvídatelným koncem.

Methat  | ***1/2 24.11.2015 20:24

Naozaj šialená poviedka o hypochondrovi, ktorý videl svoje kosti ako votrelca, príživníka. Zo začiatku mi bolo z toho jeho prístupu na smiech, no čím som čítal ďalej, tým som začal seba pozorovať, prirovnávať ku knihe a začalo mi byť nepríjemnejšie. Ešte 50 ďalších strán a už by bol hypochonder aj zo mňa…

Gaarq  | **** 17.11.2018 14:12

úžasný nápad, opravdu dechberoucí, ale zpracování se mi dnes líbí podstatně méně, než když jsem povídku četl poprvé. je to moc natahované a tím rozmělněné, pár scén není moc funkčních (ale ta s tlouštíkem v baru je skvělá) a pointa mi přijde spíš komická než překvapivá. nicméně, pořád dost dobrý.



WebArchiv - archiv českého webu