povídka » Malý vrah
v Top10 7
hodnotilo: 75
91%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Malý vrah

Kategorie: horor

originální název: The Small Assassin
originál vyšel: 11/1946

Komentáře:
Lucc  | **** 29.07.2010 08:16

Jak Bradburyho žeru, tak mnohé jeho horrory jsou už dnes vyčpělé, což je případ i této povídky. Základní plán je neuvěřitelně drzý a kacířský, opravdu hororový, ale zpracování a předvídatelnost konce mi povídku kazí. Mojí vadou je také to, že se nějakých ďábelských dětí nebojím. Nevyvolávají ve mě obavu, mám psychiku nastavenou jinak, na jiné strachy. Proto je hodnocení takové, jaké je. Dal bych i míň, ale chci ocenit novátorství a průbojnost myšlenky.

Majkl  | *** 05.09.2010 13:31

Táto poviedka na mňa nejako nezapôsobila, vzhľadom k vysokému hodnoteniu som čakal viac (napr. doznievanie posledných slov, pointy, po dočítaní). Ale malý vrah, ktorý sa skrýva v stelesnenej nevinnosti… pekný a pekne zvrhlý námet.

ZEMIN  | ***** 25.02.2013 18:05

Podle mně vynikající povídka. Zakončení je nejlepší. „Podívej se, maličký. Něco se tu třpytí. Hezké, viď?“ Skalpel.

louza  | ****1/2 09.04.2015 16:58

Hodně mrazivá věc, která chytí a zmáčkne čtenáři duši nevinnou hrůzou.

Methat  | ***** 02.12.2015 11:46

Ak ste videli Detskú hru, kde vraždil Chucky a báli ste sa, tu vás bude mraziť. Výborná poviedka, ktorá čitateľa udrží celý čas v napätí.

Gaarq  | ***** 28.12.2018 10:37

nejsem si jist, jestli to platí i obecně, ale pro mě to byla první povídka, ve které jsem si uvědomil, jak strašně se liší dětská psychika od té dospělé. bradbury tuto myšlenku dotáhl do extrému a vytvořil modelový příběh, který určitě ohromil generace čtenářů. asi bych kvůli formálním věcem hodnotil hůř, dnes se mi zdá povídka moc roztahaná a málo sevřená (bylo to kvůli vydavateli?), ale pořád je to pecka čenichovka.



WebArchiv - archiv českého webu