povídka » Kamenné město
hodnotilo: 27
66%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

George R. R. Martin

Kamenné město

Kategorie: sci-fi

originální název: The Stone City
originál vyšel: 01/02/1977

Komentáře:
KainIX  | **** 11.11.2010 22:10

Do této povídky jsem měl problé se začíst a i když jsem to zkoušel znovu a znovu, pořád jsem se ztrácel. Nakonec jsem se ale chytl, ale konec stál za to.

Methat  | *** 15.11.2010 20:42

Táto poviedka je veľmi zvláštna. Ak ju chce človek prečítať, musí mať dostatočný kľud a musí ju sfúknuť na posedenie. V inom prípade (v mojom) nebude mať až taký zážitok a bude mu poviedka o kamennom meste pripadať divná.

Gaarq  | *** 22.03.2012 09:08

tahle cestovatelsko-objevitelská romantika mě moc nebere. autor se ji snažil ozvláštnit různými cukrkandly vesmírných oper (spousta divných ras, tajemný vesmír, galaktické rozměry), ale při čtení to vypadá, jako by spojil poněkud nešťastně dvě povídky dohromady a ten šev je žel stále hmatný/čitelný. některé scény jsou husté a povídka má skoro románový potenciál, ale v tomto rozsahu i provedení je, žel, průměrná.

Strýček Biolit  | *** 26.01.2014 02:11

Velice slibný a atmosférický začátek je sražen koncem. Perfektní prostředí zapadlé a jen řídce obydlené nehostinné planety, jejíž jediným údělem je poletovat vesmírem, sem tam odbavit loď a poskytovat domov několika tisícům zatracenců, je využito vskutku trestuhodně, šlo z toho vytřískat víc. Závěr mi vůbec, ale vůbec nesedl.



WebArchiv - archiv českého webu