povídka » Mlha padá k ránu
v Top10 2
hodnotilo: 51
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

George R. R. Martin

Mlha padá k ránu

Povídka vyšla i pod názvem:
Mlhy zrána klesají
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: With Morning Comes Mistfall
originál vyšel: 05/1973

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [3] Lucc 05.02.2012 18:44  

@Dilvermoon[2]: Pokud vím tak nic, co u nás vyšlo. Je fakt, že ten svět byl dost promakaný na to, že to byl jediný román. Ani mě to doteď nenapadlo. Vysvětluju si to tím, že Martin byl už ze stratu dobrý spisovatel a vytvořil pro jediný román svět, který by jiným stačil na pentalogii.

 [2] Dilvermoon (editor) 04.02.2012 11:58  

@Lucc[1]: U Soumraku na Worlornu jsem měl pocit vymakaného světa planety i vesmíru vůbec a podivoval jsem se, jak je možné, že autor si dal takovou práci a přitom tam už nic dalšího nezasadil. Některé informace, třeba o jiných planetách, byly pro příběh zcela nepodstatné, takže jsem předpokládal nějakou souvislost s dalšími texty. Ale asi ne. Nebo jo?

 [1] Lucc 04.02.2012 11:35  

Pokud se vám líbí tahle povídka, určitě zkuste román Soumrak na Worlornu. Svět je to sice jiný, ale vyznění i nálada jsou podobné.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu