povídka » V pustinách
hodnotilo: 25
72%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

George R. R. Martin

V pustinách

originální název: In the Lost Lands
originál vyšel: 06/1982

Komentáře:
papuja  | **1/2 30.06.2009 09:20

Prostě se mi u téhle povídky zdálo, jako bych tady už něco podobného někdy četl. A ne ne si vzpomenout:o)) Pro mě docela slabá dějová linie, která mi připadá strašně nevěrohodná. Něco jako: přijde jeden že chce to a najednou je tu druhej co zprostředkovateli nabízí něco. Něco co se z části použije pro prvního. Vše obalené samozřejmě omáčkou, která mi nějak nejela. Vše ukončeno docela zajímavým závěrem.

Lucc  | **** 03.02.2012 20:57

Ze začátku až pohádkový motiv, který se později změní v něco temnějšího. Finále je opravdu povedené, bez něho by to určitě byl slabý průměr. Gaarq by asi řekl, že to je DEM, ale mně se to líbilo.

EDIT: Naši debatu o DEM a dalších věcech ohledně povídky naleznete v sekci diskuse, některé příspěvky jsou spoilery, takže pozor.

Gaarq  | ***** 07.03.2012 20:15

tohle je pro mě v každém ohledu dokonalá povídka. pohádkovo-mýtický námět daru čarodejnice, do posledního slova vypulírovaný text, čistý a přesto živý, něco málo suchého humoru, přesah a sice absolutně předvídatelná, ale koncepční pointa, která u takového příběhu nemůže chybět.

lamahe  | ***1/2 04.12.2012 17:02

Komorný príbeh štyroch postáv (aj z toho, jedna je len zmienená), vystavaný vo fantasy prostredí s motívom lykantropie/prev­teľovania, v ktorom si aktéri musia dávať pozor čo si želajú, pretože sa im to môže splniť. Napriek tomu, že ide o autorov priemer (trochu plytký príbeh), psychika hrdinov je uveriteľná, pointa robustná (aj keď nie neprestrelná) a číta sa to veľmi ľahko.



WebArchiv - archiv českého webu