povídka » Noc šelem
hodnotilo: 17
71%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Noc šelem

Povídka vyšla i pod názvem:
Noc šeliem
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: fantasy

originální název: Noc šeliem

Komentáře:
lamahe  | ***1/2 17.10.2011 21:46

V tejto poviedke sa Ďurovi podarilo vyvolať slušnú emocionálnu odozvu. Určite je to aj kvôli úlohe detí v príbehu. Aj korgoruša s jej mačacou armádou je pôsobivý nepriateľ. Nebyť dvoch momentov, keď si konanie postáv odporovalo, bolo by bodov ešte viac.

Lucc  | **1/2 27.04.2012 10:57

Postavy jednají nesmyslně. Epizodní role jsou jen stíny a ne živoucí postavy s vlastní vůlí a rozumem. Zápletka není moc věrohodná, nešť, ale její rozuzlení je už skoro trapné. Autor se pokouší čtenáře lacině citově vydírat omladinou. Řekl bych, že zcela účelově, snad aby potěšil čtenářky? Z určitých indícií se dá vyrozumět, že Rogan se blíží k Rajhradu od západu. Bukový les jsem ochoten skousnout, ale jedlový? Možná v glaciálu.
Co tedy vlastně pochválit? Atmosféra pořád ujde, mytologické prvky jakoby se zlepšovaly, což bude subjektivní pocit. Jinak ale jasný průměr s několika školáckými chybami.

Madam Brbla  | ***1/2 09.11.2015 23:26

Rogan opět zachraňuje. Tentokrát narazí na záhady v malé vísce a čelí nepříteli s ostrými drápky. Cosi povídce chybělo (kromě obvyklého problému slabých dialogů), snad by k lepšímu dojmu stačilo realističtější chování postav a více brutality. Potenciál pro dojení emocí zůstal nevyužit. 68%



WebArchiv - archiv českého webu