povídka » Krvavý oheň, bílý oheň
v Top10 3
hodnotilo: 23
90%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Krvavý oheň, bílý oheň

Povídka vyšla i pod názvem:
Krvavý oheň, biely oheň
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: fantasy

originální název: Krvavý oheň, biely oheň

Komentáře:
lamahe  | **** 28.10.2011 13:43

Rogan „at his best“ ako by povedali bratia z rodu Shakespearovho. Nadštandardne kvalitná zápletka s beštiou, ktorou je v tomto prípade poludnica (doteraz som nemal potuchy, že za tým poetickým menom sa skrýva taká megasviňa) a navyše, aj na Ďurove pomery, extra výdatná dávka humoru (scéna so sopľom nemá chybu!). Okrem toho poteší ešte extrémne efektná smrť korunného podliaka – pútavejší už bol snáď len Živanov skon v Žriedle skazy.

Lucc  | ****1/2 29.04.2012 16:15

Nejlepší povídka knihy! Netradiční a zajímavě pojatý protivník (nevycintám to, jako ti zlotřilci přede mnou), slušná porce intrik, plastičtější postavy (Děvana, Roganova postava začíná získávat na odstínech), uvěřitelnější příběh, ve kterém se sice pár trhlin najde (jízda bandy k mohyle), ale jsou přehlušeny poutavostí příběhu, švunkem akčních scén i patřičně bombastickým finále.

Madam Brbla  | **** 17.11.2015 23:18

Nemůžu si pomoct, K.J. Erben tohle téma zvládl napsat lépe a navzdory atmosféře žhavého poledne mě u jeho básně pokaždé mrazí. Červenák si lidové strašidlo přepracoval po svém (imho méně děsivě), povídka to není vůbec špatná, z mého hlediska však zápletkou ani kvalitou zpracování výrazněji ze sbírky nevyčnívá. Pravda, vedlejší postavy působí o něco živěji a některé scény vzbudí na rtech úsměv… z jiných se zvedá pajšl. Opět bych hodnotila +/- 75%.



WebArchiv - archiv českého webu