povídka » ... A ozve se Frankenstein
v Top10 1
hodnotilo: 36
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Arthur C. Clarke

... A ozve se Frankenstein

Povídka vyšla i pod názvem:
Haló, tady Frankenstein
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi - hard sci-fi

originální název: Dial "F" for Frankenstein
anglický název: Dial F for Frankenstein
originál vyšel: 01/1965

Komentáře:
Phoenix  | **** 27.03.2012 22:47

Další povídka, která lidstvo varuje, aby si dávalo bacha na své vynálezy. Sice to není něco, co bychom vytvořili kvůli nedbalosti, prostě to tak nějak vyplynulo ze situace. A tím pádem je to značně nekontrolovatelné a lidé mají smůlu.

quinnet  | *** 04.07.2014 14:33

Partička chlapov z telekomunikačnej firmy sa zíde na obede a rozmýšľajú, čo mohlo spôsobiť krátke zazvonenie telefónov po celom svete. Klasická zápletka a klasická pointa. A že Clarke vie písať pútavo sa asi nemusím zmieňovať.

Gaarq  | ***** 21.08.2020 14:51

povídka, která mě oslnila už ve zprávě ze třetí planety, kterou jsem četl jako kluk. ten úžasný pocit při objevu takové novinky, jako je vztah míry složitosti a vědomí! myslím, že ten námět mě ovlivnil v mnoha ohledech a byl důležitý pro formování mého myšlení, jako ostatně i další povídky z té clarke'ovy sbírky. navíc, clarke se tu docela rozjel v předvídání míry provázanosti systémů v informační civilizaci, v jiných dílech byl skromnější.



WebArchiv - archiv českého webu