povídka » Čekárna
hodnotilo: 30
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert Aickman

Čekárna

Kategorie: horor

originální název: The Waiting Room
originál vyšel: 1956

Komentáře:
noir  | ***1/2 01.02.2010 20:42

Atmosférická duchařská povídka s přímočarým dějem, ale poměrně banálním vysvětlením nadpřirozených jevů, což mě zamrzelo. V určitých větách je možné najít náznaky něčeho „většího“, důkaz, že přízračnost cesty odráží přízračnost Pendleburyho žití a že tahle „tichá hrůza“ nemusí pramenit jen z toho, co se nakonec dozvíme o čekárně. Ale ne, tady se na přesah a ještě větší účinek pro čtenáře nehraje a celá byť dobře napsaná povídka bohužel vyznívá skoro jako povídačka k táboráku, s vyčpělou pointou.

Lucc  | ***** 29.05.2011 14:27

Vynikající atmosferická povídka o noci ne zcela dobrovolně strávené v opuštěné čekárně vlakového nádraží v severoanglickém vystrkově. Délka byla akorát a konec, který se mi zprvu nelíbil, jsem si, po delším promýšlení, zamiloval.



WebArchiv - archiv českého webu