povídka » Ještě
hodnotilo: 8
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ramsey Campbell

Ještě

Kategorie: horor

originální název: Again
originál vyšel: 11/1981

Komentáře:
noir  | ****1/2 21.01.2010 20:47

Nádherná a opravdu strašidelná hororová povídka bez jediné kapky krve. Je horký červnový den a Bryant si jde zaběhat do polí kolem Liverpoolu, jenže se na polních cestách nepochopitelně ztratí a objeví opuštěný domek, u něhož stojí stařena s dlouhými bílými vlasy obklopená hejnem much a kyne mu, aby vlezl onem do kuchyně a otevřel jí… Celé se to nese v nutkavě snovém duchu, z textu čiší zmámenost letního dne, okna, dveře nejdou otevřít, dům je prostoupen puchem… a kdo je ta babizna? Klasická anglická hororová škola (vyšlo 1981 v Twilight Zone Magazine).

jasonix  | **** 28.12.2021 16:17

Čtenář je nekompromisně polapen a vtažen do akce. Může si připadat jako Jeníček v perníkové chaloupce, ale bez Mařenky a bez perníčku. :) Povídka je celá vystavěná kolem čehosi nechutného a zrůdně úchylného uvnitř chaloupky. Tedy chaty. I přes šmrncnutost prvoplánovostí je to jedna z nejpůsobivějších a nejstrašidelnějších z celé sbírky.



WebArchiv - archiv českého webu