povídka » Třetí expedice
v Top10 3
hodnotilo: 38
93%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Třetí expedice

Povídka vyšla i pod názvem:
Mars je nebe!
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: The Third Expedition
anglický název: Mars Is Heaven!
originál vyšel: 08/1948

Komentáře:
honajz  | **** 31.03.2014 16:28

To si takhle přistanete na Marsu a čeká na vás rodné město i s vašimi blízkými. To jednoho zmate. Ale i když vám dojde potenciální možnost nebezpečí, může být pozdě. Povídka si hraje s atmosférou, poklidem maloměsta na jaře, setkáním s blízkými (a opět ignoruje technické a bezpečnostní postupy) a svým způsobem je nostalgická.

jasonix  | ***** 27.04.2021 09:13

To je taková krása a přitom tak nefér! Realita je to, čemu člověk uvěřit chce… a síle vzpomínek a nostalgie se těžko odolává. Na tuhle povídku si občas vzpomenu při listování starými alby fotografií. Jééé babička, hele dědeček… a jako živí! Pro mě je to jedna z nejnádhernějších a přitom nejstrašnějších a „nejhororovějších“ Bradburyho vizí. Tak atmosférická, tak sugestivní, že člověka vtáhne ať chce nebo nechce -  čtenáře stejně jako pozemského cestovatele. Co bych lhal,  podlehl bych taky.



WebArchiv - archiv českého webu