povídka » Noční setkání
v Top10 2
hodnotilo: 24
92%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Noční setkání

originální název: Night Meeting
originál vyšel: 05/1950

Komentáře:
honajz  | ***** 03.04.2014 22:09

Jedna z vrcholných povídek Marťanské kroniky, díky podobným stojí za to ji číst. Žel jich není mnoho. Tajemná noc, bezčasí, a podivné setkání dvou rozdílných světů nabízí úvahu na téma, co je minulost, co budoucnost, a co přítomnost. Navíc je velmi dobře vykreslena i atmosféra noci.

jasonix  | ***** 29.04.2021 12:39

Vždy mi přišlo, že R.B. stvořil několik různých Marsů. Každý je trošku jiný, ale jsou vzájemně kompatibilní. Tentokrát dojde k prolnutí realit či snů. Prolnutí světa lidí a světa vymřelých marťanů. Prolnutí dvou různých pravd. Zážitek magický a znepokojivý. Navíc je tu výborný prolog na benzínové pumpě, kde se mihne i autorova oblíbená metafora kaleidoskopu. Společný jmenovatel všech rovin? Carpe diem!



WebArchiv - archiv českého webu