povídka » Muzikanti
hodnotilo: 17
71%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Muzikanti

originální název: The Musicians
originál vyšel: 05/1950

Komentáře:
honajz  | ** 03.04.2014 22:17

Děti vyrážejí do ulic starých martských měst bez dovolení rodičů, aby zde bez jakékoliv úcty rozkopali zbytky těl mrtvých Marťanů, tenoučké kosti, místo kůže černý prach. Stejně brzy přijedou dospělí, aby města vyčistili. Asi jsem z toho měl mít pocit beznaděje a zmaru, možná se zlobit na ty děti, ale přišlo mi to nakonec poněkud strojené a o ničem.

jasonix  | ***** 29.04.2021 12:36

Lkaní xylofonu a šustot suchého listí, ano zdánlivě poetická zvuková kulisa. Až na to, že xylofon není xylofonem a listí není listím. I děti marsovských kolonistů vědí, že zakázané ovoce nejvíc chutná. A že to, co dospělým může připadat morbidní, je velká legrace. Miniaturka, v níž si R.B. mistrně pohrává s poetikou smrti, jak je jeho specialitou.



WebArchiv - archiv českého webu