povídka » Magie pro začátečníky
v Top10 1
hodnotilo: 18
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Kelly Link

Magie pro začátečníky

Kategorie: fantaskní

originální název: Magic for Beginners
originál vyšel: 07/2005

Komentáře:
idle  | ****1/2 27.04.2013 20:23

Na jaké televizní seriály se dívají postavy z televizních seriálů? V povídce se prolíná reálný svět s virtuálním, nebo snad virtuální s ještě virtuálnějším? Líbilo se mi, že jedna z postav je spisovatel, takže nechybí zábavné postřehy týkající se knih. Konec je na autorčiny poměry ještě vcelku koncovatý, i když někteří by si mohli i tak stěžovat. :) Každopádně tahle povídka se mi ze sbírky líbila asi nejvíc.

lamahe  | *** 26.11.2019 00:13

Podľa počtu ocenení jedna z najočakávanejších poviedok zbierky. Vo výsledku však celkom sklamanie. Fajn prvky ako dejová rekurzia (TV seriál v TV seriáli) a miestami aj zaujímavé charaktery (Liška, princ Křídloň) vyzneli nejak do stratena, keď sa už už zdalo, že príde zásadnejšie odhalenie, či prepojenie línií. Pomerne rozsiahla poviedka, ktorú som čítal na veľa krát a možno aj preto ma neuhranula ani jej špecifická atmosféra.



WebArchiv - archiv českého webu