povídka » Trable s elektrárnou
v Top10 2
hodnotilo: 28
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Henry Kuttner

Trable s elektrárnou

Povídka vyšla i pod názvem:
Potíže s elektřinou
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: Pile of Trouble
originál vyšel: 04/1948

odkazy: 1x [e-povidka]

Komentáře:
Gaarq  | **** 26.06.2016 18:14

snad jediná povídka, kterou si pamatuju z prvního čtení, před potopou. roztomilá pitomina, docela vtipná, ale z dnešního pohledu zase nic jiného. je tam trochu satiry, nicméně žádná extra pecka. z nostalgie za čtyři.

quinnet  | ***** 26.05.2017 09:51

Zmutovaní potomkovia Atlantíďanov sa presťahovali k príbuznému do Kentucky. Keďže u spomínaného príbuzného lenivosť dosahuje až také dimenzie, že sa občas neobťažuje ani dýchaním, milí Hogbeni si musia nový domov zariadiť po svojom. A začnú tým najdôležitejším, uránovou pieckou aby mamka mala ako prať. Spojením skvelého Kuttnera a geniálneho Václava Kajdoša čitateľ dostáva na tanier výbušnú zmes absurdného humoru a príbehu vyrozprávaného echt sedliackym dialektom. Porovnával som s prekladom M. Žáčka, ktorý je možno presnejší ale dialekt je menej šťavnatý.

louza  | *** 13.01.2021 14:08

Mutanti se stěhují ke strýčkovi, aby zlepšili svůj soukromý komfort. Strýček je ale velmi svérázný a navíc se proflákne jejich atomový reaktor v kurníku, což přitáhne nežádoucí pomoc místních. Kuttner v pozici humorného vypraveče.



WebArchiv - archiv českého webu