povídka » Temná socha
hodnotilo: 20
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert E. Howard

Temná socha

Povídka vyšla i pod názvem:
Temný muž
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Povídka patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy

originální název: The Dark Man
originál vyšel: 12/1931

Komentáře:
SiriusChico  | *** 23.06.2009 19:02

Mírně stereotypní, ale i přesto zajímavý příběh o Černém Turloghovi. Tento vyhnanec se i přese všechno cití spjat se svým rodem natolik aby se sám na vlastní pěst pokusil zachránit dceru náčelníka. I když je to napsané pěkně, není tam nic u čeho by si čtenář řekl: ty vole(což se mi u mnoho Howardových povídek děje dost často).

Nelson  | ****1/2 02.10.2014 21:31

Jedna z velmi dobrých Howardových povídek. Hlavními nepřáteli jsou zde Vikingové, kteří při loupeživém nájezdu unesou dceru náčelníka jednoho z irských kmenů. Po jejich stopě se pouští Turlogh Dubh O'Brien, vyhnanec z klanu O'Brienů. Do toho se připletou Piktové a jejich bůh „Temný muž“.

louza  | ***1/2 24.06.2022 23:16

Vyhnanec Turlogh se pouští do záchranné mise své krajanky i přes zapovězení svým klanem. Povídka pěkně kříží dva Howardovské hrdiny. Obsahuje klasické ingredience v trochu jiném gardu. Dobrý i když nijak zásadní text.



WebArchiv - archiv českého webu