povídka » Dvacítka evokací
hodnotilo: 25
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Bruce Sterling

Dvacítka evokací

Kategorie: sci-fi

originální název: Life in the Mechanist/Shaper Era: 20 Evocations
anglický název: Twenty Evocations
originál vyšel: 1984

Komentáře:
SiriusChico  | *** 06.10.2009 22:15

Hodně zajímavý experiment, nicméně jako povídka téměř nečitelný.

lamahe  | *** 10.03.2014 13:11

Tento text na mňa pôsobil trochu zmätočne, nevedel som dešifrovať význam „psychedelických“ odsekov na konci niektorých evokácií. Avšak vďaka odlišnej použitej štruktúre celkom osviežujúci príspevok do zbierky. Okrem samotného Schismatrixu je tu najvypuklejšie zachytený priamy konflikt tvárnych a mechanistov. Vďaka časovo oddeleným evokáciám pokrývajúcim (dlhý) život jedného človeka to má mierne snový nádych.

Lucc  | *** 30.09.2020 09:15

20 vzpomínek – obrazů z předlouhého života vlivného Tvárného Nikolaje Lenga. Na těchto črtech je možná o to více vidět podivnost celého světa. Podivnost a nesmyslnost sváru Mechanistů a Tvárných, zbytečnost revolucí a intrik, zbytečnost všeho. Docela depresivní a kvůli psychedelickému nádechu nesnadno čitelná tečka za Schismatrixem. Stačilo. Pojďme otevřít jiný příběh.



WebArchiv - archiv českého webu