povídka » Rodinná sešlost
hodnotilo: 17
82%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Rodinná sešlost

Povídka vyšla i pod názvy:
Shromáždění
Rodinná slavnost

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: The Homecoming
anglický název: Homecoming
originál vyšel: 10/1946

Komentáře:
noir  | **** 20.10.2010 14:11

Podzimní text jak vyšitý (zdráhám se napsat povídka, ona je to spíš jen jakási atmosférická črta)… Kumulace všeho říjnově-halloweenovského, dokonalý gotický impresionismus, jenom bych tam nechal zavanout tím vichrem i více děje a hlavně napětí. Jsem uspokojen pocitově, příjemně se s těmi obrazy a dojmy usíná, ale přesto je to tak nějak prázdné.

Gaarq  | **** 11.11.2018 12:02

jinakost jinak. originální námět, zvlášť pro mladší čtenáře, možná i zvláště pro amerického ve čtyřicátých letech. moje dnešní hroší kůže už je podstatně odolnější proti autorově poetice příšerek z předvečera dne všech svatých, ale malebné líčení obludek má rozhodně něco do sebe. nemluvě o přesahu, o smiřování se s vlastní jinakostí.

jasonix  | ****1/2 26.05.2021 12:58

Splnění nebo nesplnění standardů normality ovlivňuje fungování jedince ve společnosti. O tom žádná. Ale hodně záleží na tom, co je „standardem“ oné „společnosti“. Rodinná slavnost demonstruje právě určitý model sociální inkluze ostrakizovaného jedince. Ale žádný strach, s metodickými vyhláškami našeho Ministerstva školství to nemá nic společného. :-) Okouzlenýma a nešťastnýma očima malého Timothyho sledujeme Halloweenskou párty strašidel. Alchymisticky vyvážená směs morbidity, černého ale laskavého humoru a také smutku, ovšem opět v té ušlechtilé formě, jak to Ray umí.



WebArchiv - archiv českého webu