povídka » Bivoj a vládce stříbrného šípu
v Top10 4
hodnotilo: 32
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Bivoj a vládce stříbrného šípu

Povídka vyšla i pod názvem:
Vládce stříbrného šípu
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: fantasy

Komentáře:
magio  | **** 19.01.2007 17:17

Povídka Bivoj a vládce stříbrného šípu sice nepatří k Červenákovým nejlepším pracím, ale za pozornost přesto stojí. Bivoj, syn vladyky rodu Strošovců při pronásledování zlodějů a vrahů ze sousedního kmene Jezevců v sebeobraně zabije nepřátelského náčelníka. To však rozhodně neměl dělat! Krev mrtvého totiž probudí ze staletého spánku dávného pohanského boha, který žil před mnoha a mnoha lety. A co myslíte, že se stane? Ano, hádáte správně. Stvůra začne vraždit. Podaří se ji Bivojovi zastavit? Nebo ho ďábelský tvor sežere k svačině? Příběh plný mocné magie, zlámaných kostí a smrti začíná.

samuelk  | *** 30.05.2013 18:51

Myslím, že tomu, kto zatiaľ čítal len Bivoja „jednotku a dvojku“, nebudem ani musieť opisovať poviedu. Tento príbeh sa odohráva ešte pred knižným Bivojom, neuvidíme preto napr. Libušu, Kazi a iné postavy, ktoré sa neskôr stali pevnou súčasťou budúceho života hlavného hrdinu. Poviem vám však, čo uvidíte, keď sa rozhodnete poviedku prečítať. Uvidíte množstvo akcie, šokujúce zmŕtvychvstanie, počiatočný boj s lúpežníkmi, prastarý rituál, plno slovanskej mágie, straty na životoch ako aj súboj Bivoja so silným besom, vlastniacim smrteľne nebezpečný a zároveň čarodejný strieborný šíp…



WebArchiv - archiv českého webu