povídka » Krvavá práce
v Top10 2
hodnotilo: 20
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Jan Hlávka

Krvavá práce

Komentáře:
Majkl  | **** 29.04.2009 15:22

Príjemná akčná poviedka, ktorá bola prípravou na Zatmění. Autor si dokázal, že vie napísať aj slušný akčňák. Po predošlých príbehoch som však čakal nejakú pointu. Nevadí, aspoň ma potešila hláška s Paganinim.

Madam Brbla  | **** 16.11.2009 12:46

Pořád jsem přemýšlela, co mi tahle povídka, sakra, tak ohromně připomíná. Prostředí, zápletka, postavy, vládní organizace, akční děj… čtení mi připadalo jako hraní FPS. Pak přišel závěr, který nelze vyloženě nazvat happyendem, a teprve tehdy mě to konečně trklo: no přece DEUS EX, ty krávo! PC hra, co před 7 lety pohltila celé dny mého života – a nelituji jediné minuty strávené v tomto nelítostném světě budoucnosti. Možná bych si peripetie zabijáka Smithe užila ještě o trošku víc, uvědomit si hned zpočátku reálie, společné s mou (pravděpodobně) nejoblíbenější hrou. Takhle je to „pouhých“ 80% za typickou povídku Jana Hlávky – vyprávění v ich formě, sympatický hrdina, čtivé dialogy a svižná akce. A další 4% přihodím za svůj nyní zjihlý ksicht, při láskyplných vzpomínkách na tichou likvidaci teroristů u Sochy svobody, na návštěvu v laboratořích Area51, na temné podzemí Paříže… jó, to byly časy:-).

KeB  | **** 01.04.2011 11:18

Jo, tohle je ta správná akční řezničina. Je poznat, že je už staršího data chtěl bych si ji přečíst kdyby ji autor měl ambice někdy remastrovat. To by byla ještě mnohem lepší. Dávám 4hvězdičky a přidám taky hlášku: SMITH. JOHN SMITH. Ta zase dostala mě.



WebArchiv - archiv českého webu