povídka » Jsem v Marsportu bez Hildy
hodnotilo: 9
71%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Isaac Asimov

Jsem v Marsportu bez Hildy

Povídka vyšla i pod názvem:
U přístavu „Mars“
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi - humorná

originální název: I'm in Marsport Without Hilda
originál vyšel: 11/1957

Komentáře:
Phoenix  | *** 20.08.2013 15:58

Toto je povídka, která nezaujme, neurazí. Obsahuje jednoduchou zápletku, kdy je potřeba pomocí lsti zjistit, kdo je ve skutečnosti padouch. Hlavnímu hrdinovi se to samozřejmě podaří a lest to nakonec ani nemusí být moc rafinovaná.

Lucc  | ***1/2 12.08.2014 23:41

Četlo se dobře a pobavil staromládenecký humor na téma manželství, ale na tak brilantního logika a pečlivku, jakým Asimov je, mi přišla zápletka s odhalováním vesmírného desperáta poněkud nekonzistentní. Také mne zamrzelo, že autor mezi řádky schvaluje drogovou represi, s čímž se neztotožňuji.

quinnet  | ***1/2 24.02.2022 13:33

Asimov bol známy, okrem iného, aj zmyslom pre humor. A do tejto poviedky ho aj zakomponoval. Veď ako inak by sa dal charakterizovať príbeh nadržaného policajta galaktickej polície, ktorý sa snaží čo najrýchlejšie odhaliť zámožného pašeráka, aby stihol zaskočiť k frajerke? Veď jeho Hilda je bezpečne ďaleko…

Samotné odhaľovanie zločinca je naivné, silne prispôsobené k humornej časti poviedky. Ešteže to zachránil Isaacov nonšalantný štýl rozprávania.



WebArchiv - archiv českého webu