povídka » Brána tváří
v Top10 3
hodnotilo: 17
85%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Raymon Huebert Aldridge

Brána tváří

Povídka patří do světa: Dilvermoon

Kategorie: sci-fi

originální název: Gate of Faces
originál vyšel: 04/1991

Komentáře:
Lucc  | ***** 15.05.2010 08:37

Moje srdcová záležitost protkaná emocemi, osamělostí, nevyhnutelností lidského konání a osudovostí bytí.

Poslední indián v proměněném světě, ve světě, ve kterém se už neumírá, je konfrontován s technologií, která mu zajistí přežití. Jenže ta technologie není tak docela nelidská. Co tedy bude pro umírajícího rudocha důležitější. Vlastní přežití nebo přežití legend a idejí? Co odejde do věčných lovišť po konci osamělé plavby na planetě plovoucích měst?

Madam Brbla  | ***** 12.03.2012 10:34

Po dlouhé době zase jednou bez velkého váhání sahám po pětihvězdičkovém hodnocení, protože tahle povídka má vše, co od dobrého příběhu očekávám: nádherně melancholickou atmosféru, zajímavé hrdiny, bez zdlouhavých popisů snadno představitelné a fascinující prostředí, naléhavé sdělení a závěr sice očekávaný, nicméně logický, pasující a podaný bez nadbytečného patosu. Jako by skvělou povídku G.R.R.Martina „Mlha padá k ránu“ přišmrncla Resnickova „Kirinyaga“. 99% (procento ubírám za úvodní třetinu, které trvalo mě pohltit) a jdu si zpřeházet TOP10.



WebArchiv - archiv českého webu