povídka » Noční směna
hodnotilo: 17
46%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

George R. R. Martin

Noční směna

Kategorie: sci-fi

originální název: Night Shift
originál vyšel: 01/1973

Komentáře:
Madam Brbla  | *** 18.02.2013 11:06

Jedna běžná pracovní směna na překladišti vesmírných lodí, aneb co pro jednoho voní romantikou, pro jiného může být všední rutinou. Ani se nedivím zdejším nízkým hodnocením: čtenáři očekávali nějaké drama, případně dechberoucí pointu, nebo alespoň hutnou atmosféru, jenže Martin stvořil obyčejnou povídku z prostředí sice neobyčejného, ale naprosto obyčejně podaného. Nenechavý zoubek času na „Noční směně“ trošku zapracoval v tom smyslu, že nemá sílu dnešního čtenáře fascinovat. Neuchvátilo mě to, nenudilo mě to, za sebe nějakých (na Martina nebývale slaboučkých) 55% můžu dát.

Strýček Biolit  | *** 14.01.2014 18:52

Civilní a obyčejná povídka popisující civilní a obyčejnou činnost. Není to špatně napsané, hlavním kamenem úrazu je neatraktivita. Mně se však dílo vcelku líbilo, neboť z něj čiší jistá lhostejnost k nějakému pokroku.

Gaarq  | ** 21.10.2018 14:14

asi nejhorší povídka, co jsem dosud od GRRM četl. čistá esence povrchního sentimentu, podaná jak od babičky usínající nad pletením. něco, s čím by člověk šel do literární dílny, ale ne do sbírky povídek.

jasonix  | **1/2 21.04.2024 13:19

Mohla by to být predehra k rozmáchlejšímu románu nebo úvod k povídkovému cyklu… např.v duchu Tufových dobrodružství. Cosi, co má čtenáře naladit syrovou atmosférou mužského potu, oleje a nafty. Naladit na očekávaná báječná dobrodružství. Jenže ona nepřijdou.



WebArchiv - archiv českého webu