povídka » S Virgilem Oddumem na východním pólu
hodnotilo: 13
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Harlan Ellison

S Virgilem Oddumem na východním pólu

originální název: With Virgil Oddum at the East Pole
originál vyšel: 01/1985

Komentáře:
Lucc  | **** 03.06.2010 09:52

Slušně a čtivě napsané podobenství o člověku, který hledá odpuštění a odčinění vlastních chyb. Harlane, jako vždy ses u mě trefil.

Gaarq  | *** 10.09.2014 07:37

typická ellisonovská povídka, tak trochu pozérská, tak trochu ujetá, ale se snahou o netriviální přesah. trochu mi vadilo, že ten ironický podtext o těch druhých z toho příliš trčí. drama soužití dvou podivínů bylo zajímavé, jen ten jeden se na můj vkus choval nepříliš logicky (násilně). samotný závěr byl veselý, ale zase ne tak, abych z toho byl nějak zvlášť uchvácen; spíš jde jen o takový žertík.

quinnet  | ***1/2 20.10.2022 15:12

Život v exile na ľadovej planéte medzi emzákmi nie je ľahký, najmä ak vaše pokusy o komunikáciu tolerujú len z istej slušnosti. Príchod ďalšieho vyhnanca by bol vítaným spestrením, keby… keby s ním nebola ešte problematickejšia reč ako s domorodcami. Veľmi nádejný začiatok vyrozprávaný neurotickým egomaniakom končí naozaj umelecky a podozrievam autora, že hlavný hrdina je jeho alter egom.



WebArchiv - archiv českého webu