povídka » Fermi a mráz
hodnotilo: 22
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Frederik Pohl

Fermi a mráz

Povídka vyšla i pod názvem:
Fermi a Frost
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: Fermi and Frost
originál vyšel: 01/1985

Komentáře:
BorgDog  | **** 11.07.2009 19:13

Na úvod antologie dosti slušné, vize atomové války sice není nic nového, ovšem v Pohlově podání s jeho chladně vědeckým odstupem přesto zatrne. A v době, kdy byla hrozba opravdu aktuální musela být povídka o to působivější.

Lucc  | ***** 03.06.2010 09:58

Silná káva. O atomovém kataklyzmatu a šanci na přežití píše mistr s chladným odstupem a přesto nebo právě proto je výsledek o to silnější, obzvláště když jedním z hlavních hrdinů je i malý chlapec.

Gaarq  | **** 10.09.2014 21:21

čteno znovu po osmi letech. spíše než o povídku jde o kvazi-dokument podle známých schémat jaderné apokalypsy, kterou nás strašili (a ne úplně bezdůvodně) v sedmdesátkách a osmdesátkách. je to napsané celkem hladce, pohl využil i celkem dojemný příběh zázračné záchrany. hlavní devizou jsou alternativní scénáře, které autor popisuje, nejsou z dnešního pohledu bůhvíjak originální, ale jsou realistické.



WebArchiv - archiv českého webu