povídka » Tanec mrtvých
hodnotilo: 26
64%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Richard Matheson

Tanec mrtvých

originální název: Dance of the Dead
originál vyšel: 1954

Komentáře:
Lucc  | nehodnoceno 12.05.2010 07:15

Pro TV sérii Masters of Horror tuto povídku upravil R.C.Matheson a režíroval Tobe Hooper. Je to docela jízda.

jasonix  | ****1/2 19.11.2021 14:37

Opět oceňuji, jakou péči věnuje R.M. duševnímu světu a emocionálním hnutím aktérů svých dramat. V tomto případě tváří v tvář čemusi stejně děsivému jako fascinujícímu. Čemusi, co je plodem třetí světové války… a nemám na mysli atomovku. Autor nestvořil svět příliš odlišný od našeho (i lidé jsou v něm pořád stejní), ale přímo se mucká s detaily, tu hrozivými, tu roztomile hravými. Na autentičnosti jim přidávají neologismy, které Milan Žáček rozkošně přeložil jako např.  PROTIBA, TANYNY, nebo VÁLČIČKA (tady si dovolím citovat, že je to „promiskuitní milostné dovádění; úzus zavedený během třetí světové války“).

Strýček Biolit  | ***1/2 22.04.2022 21:44

Dvojité rande v kulisách zhýralosti a dekadence světa po třetí světové válce. Ztráta nevinnosti (zřejmě ve všech významech), pocit zmaru…mladí se chtěli, chtějí a budou chtít bavit. Vždycky. Takže asi ok.



WebArchiv - archiv českého webu