povídka » Kamenná zvířata
hodnotilo: 10
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Kelly Link

Kamenná zvířata

Kategorie: horor - urban fantasy

originální název: Stone Animals
originál vyšel: 2004

Komentáře:
idle  | ****1/2 29.03.2013 21:01

Zatím nestrašidelnější povídka ze sbírky, i když vlastně ani nejde ukázat prstem na něco konkrétního. To se jenom realita trošičku pokřivuje a prolíná s bláznivými sny a to, že se věci zdají být čím dál tím divnější, o ničem nevypovídá. To se jenom věci, které dřív fungovaly, najednou míjejí. Trochu se mi při čtení vybavil Ira Levin.

lamahe  | ****1/2 13.10.2019 23:57

Jedna z naj poviedok zbierky. Hodil by sa jej tag psychologický horror, je totiž skôr znepokojivá ako strašidelná. Zato veľmi presvedčivým spôsobom. Čitateľ je spočiatku ukolísaný veľmi civilným príbehom a len nenápadne vedený malými krôčikmi k okraju priepasti príčetnosti protagonistov. Keď si to uvedomí, je už pozde, lebo ten okraj je stále príkrejší a boj je márny. Jedna vec je istá, po práci som sa ponáhľal domov overiť, či je všetko v poriadku (čítal som totiž cestou vo vlaku).



WebArchiv - archiv českého webu