povídka » Jacquelina Essová: její poslední vůle
hodnotilo: 19
64%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Clive Barker

Jacquelina Essová: její poslední vůle

originální název: Jacqueline Ess: Her Will and Testament
originál vyšel: 11/1984

Komentáře:
Gaarq  | *** 04.11.2009 10:12

skvělý námět a dobrá psychologie postav, alespoň v první půli, hlavně motivace hlavní hrdinky tváří tvář nově zjištěnému. jenže druhá půle se poněkud rozplizla a snad až na přiměřený závěr mi to pokazilo prvotní dobrý dojem. také jsem si zde poprvé všiml divného překladu (záměna zdrobněliny za přezdívku, podivné cizí slovo puerilní místo naivní či dětinské…)

Lucc  | ***1/2 13.05.2010 13:24

Naprostý souhlas s Gaarqem. Jen ještě upozornění pro všechny feministky. Tuhle povídku nečtěte. Nebude se vám líbit konec, opravdu ne. I když je hluboce pravdivý.

louza  | **** 27.09.2022 17:01

Docela zajímavá premisa o ženě, která na prahu smrti získá zvláštní schopnost, jejíž výsledky použití jsou opravdu efektní. Je tu i pěkné rozvržení charakterů, jediné co chybí je výraznější motivace postav. Povídka tak degraduje do série bizarních vražd podkreslených strachem kdo bude další. Nápad i zpracování opravdu pěkné, jen to chtělo ještě trochu dotáhnout. Tohle by bylo možná i na román. Mírně promarněná šance.



WebArchiv - archiv českého webu