povídka » Průšvih
hodnotilo: 21
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Jan Hlávka

Průšvih

Povídka patří do světa: Star Trek

Kategorie: sci-fi

odkazy: 1x [e-povidka]

Komentáře:
Gaarq  | *** 11.02.2009 08:02

tak nevím. star trek fan-fiction není můj šálek čaje. nicméně je třeba uznat, že i přes poněkud krkolomnou zápletku (příliš mnoho bohů ze stroje) je příběh čtivý a zajímavý. čím trpí, krom aktuálního zpracování, to je sám vesmír star treku; rozdíl mezi romulanem a člověkem (psychologicky) v podání autora je zanedbatelný. to se mi jednoduše nelíbí. to vše navíc podpořeno ilustrátorem, který romulana neviděl ani z rychlíku.

Majkl  | **** 21.05.2009 08:25

Pútavá a zaujímavá poviedka z prostredia Star Treku. Priznám sa, že som ST+SW+SG neznalec a jediné čo ma so Star-niečo spája je tričko zo second handu :) Ale táto poviedka ma svojou témou veľmi bavila, očakával som nejaký temnejší koniec ale tento mi nevadil. Prvé riadky s nájdením ihly mi evokovali tajomnú atmosféru z Vraku.

Madam Brbla  | **** 22.06.2009 19:20

Po přečtení povedené fantasy povídky „Výprava“ jsem se zájmem stáhla další PDF Jana Hlávky a opět nebyla zklamána. Zajímavá a dobře napsaná povídka z pracovního prostředí romulanské agentury má z mého hlediska jediné mínus: prostředí Star Treku:-). Oproti Majklovi nemám ani to triko ze sekáče:-). Viděla jsem možná 2 – 3 díly seriálu, což stačilo akorát na to, abych usoudila, že to není nic pro mě. Nevyznám se v jednotlivých rasách, vztazích, událostech a zákonitostech tohoto kultovního světa, nemůžu vyčítat hrdinům lidskou psychologii, když nemám ánunk, jak by se vlastně měli chovat:-). Shrnuto: pobavila jsem se, ovšem poněkud mě irituje vlastní neznalost různých detailů… můj soukromý problém, nikoliv chyba autora, přesto ovlivnil mé hodnocení směrem dolů. Solidních 75%.



WebArchiv - archiv českého webu