povídka » Na pomezí
hodnotilo: 18
71%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Harlan Ellison

Na pomezí

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: The Region Between
originál vyšel: 03/1970

Komentáře:
Gaarq  | *** 09.10.2009 08:37

tenhle pán moc hulí, má pak sice skvělé vize a nápady, horší je to už s tím, dát je do kupy. povídka obsahuje spoustu zajímavých a skvělých nápadů (kočky průzkumníci vedou), většina oněch (typo)grafických hříček je funkční, ale celek, celek je nesourodý a především hlavní myšlenka, která má tu masu šíleností sjednocovat, pro mě dosti nezajímavá. takže balancuji na hraně uznání za formální stránku a nezájmu o stránku obsahovou. oceňuji tedy formu, poněvadž ta ve SF moc nenosí.

irigi  | *** 07.02.2010 16:37

Text je šílenější než texty Wohnoutů, což je skutečně originální a .. extrémní. Ale otázka, jestli je to dobře – každopádně oceňují nápaditost a formu, když už ne obsah.

quinnet  | **** 31.08.2022 15:06

Baileyho vstupom do Strediska dobrovoľnej smrti to len začína. Autor ho prevedie množstvom galaktických svetov, vžije sa do tiel rôznych mimozemských tiel, aby nakoniec naplnil svoje skutočné poslanie. Ktoré je riadne uletené, však to písal Ellison. Niektoré časti poviedky sú klasickou SF, zvyšok je výsledkom blúznivej fantázie pána Ellisona. Je to kontroverzné, i keď nie tak ako to bolo v 70ich rokoch.



WebArchiv - archiv českého webu