povídka » Arkádie
hodnotilo: 23
62%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Julie Nováková

Arkádie

Kategorie: sci-fi

Komentáře:
SiriusChico  | **** 11.06.2009 01:48

Tahle povídka mě zaujala natolik až jsem si řekl, kdo je sakra ta Nováková. Kouknu na její profil a světe div se ta sakraNováková ja mladá 18-ti letá holčina (ty čtyři hvězdy jsem jí dal ještě před mou detektvní vložkou). Povídka je kompaktní s celkem pěkným zvratem a funguje, tedy až na uměle katastrofický závěr. A jestli takhle píše v 18-ti, tak se máme ještě na co těšit.

Majkl  | *** 12.06.2009 15:48

Príbehy založené na virtuálnej realite, presnejšie na myšlienky nesmrteľnosti v počítači, žití cez simulácie mám veľmi rád. Tá myšlienka ma nesmierne fascinuje. Táto poviedka sa touto možnou víziou budúcnosti zaoberá a mierne ma znepokojila. Je takáto forma existencie naozaj výhrou? Veľká škoda, že sa autorka myšlienkou nezaoberala dlhšie, komplexnejšie a nevytvorila z tejto krátkej poviedky dlhšiu a komplexnejšiu knihu. Samotný nápad potenciál má. Dúfam, že sa k téme v budúcnosti vráti. Mimochodom, autorka má len 18. Som zvedavý, či toto meno nebude o x rokov jednou z hviezd českej fantastiky.

Jakub Ehrenberger  | ** 14.11.2009 00:08

Bohužel, povídka mě svým obsahem ani podáním vůbec neoslovila.

idle  | *** 02.06.2018 18:33

Digitální “život” po smrti v digitálním světě. Krásná představa, pokud o něj člověk stojí.

Madam Brbla  | *** 07.04.2019 21:21

Námět o přechodu fyzické existence do virtuální reality byl zpracován mnohokrát, stále však nabízí spoustu otázek, nutí k zamyšlení, vyvolává emoce. V povídce „Arkádie“ bohužel vše funguje jaksi na půl plynu, působí nedotaženě až bezradně, příběh se v každém ohledu čvachtá pouze na mělčině. Fajn téma, mělké zpracování mě ovšem nepřesvědčilo jít s hodnocením nad (imho laskavých) 60%.

quinnet  | **1/2 03.01.2024 22:31

Život po živote nemusí byť pre každého. Pomerne banálne spracovanie, ktoré nešlo moc do hĺbky. Skôr som mal pocit, že hlavná postava je zbytočne neurotická a mala by problém aj v reálnom živote.



WebArchiv - archiv českého webu