povídka » Černý led
hodnotilo: 6
58%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Konstantin Šindelář

Černý led

Kategorie: fantasy

odkazy: 1x [e-povidka]

Komentáře:
SiriusChico  | **** 31.10.2009 00:25

Jenom tak pro začátek – nesnáším klasickou fantasy a miluju barbara Conana (jenom platonicky samozřejmě). A tohle to neklasická fantasy s pseudo barbarem Conanem rozděleným do dvou osob. A mě se to líbí, mě se to hodně libí. A to i přesto že postavy jsou klišovité a schématické. Protože konec všechno zachraňuje, takhle má totiž končit správná fantasy (ne – moc happy to vážně není).

Lucc  | 1/2 25.05.2010 07:04

Nudná, špatně napsaná fantasy z (pseudo)pravěku. Nejvíc mi vadilo: klišovitost postav i jejich jednání, chaotické ukotvení vyprávění v čase, nelogické načasování a jednání postav, nedostatečná erudice autora ve světě, který si pro své postavy zvolil (od staletého dubu v hustém lese až k čelu pevninského ledovce pěšky za jedno odpoledne?!) a styl psaní, podobající se pokusu 17letého adolescenta. Jestli mu tedy v době psaní 17 náhodou nebylo. Pochválit mohu snad jen zajímavou magii, kterou praktikují někteří pralidé spíše nevědomky, jakoby magie používala lidi jen jako nástroje svého záměru.



WebArchiv - archiv českého webu