povídka » Věk touhy
hodnotilo: 23
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Clive Barker

Věk touhy

originální název: The Age of Desire
originál vyšel: 07/1985

Komentáře:
Lucc  | ***** 13.05.2010 08:56

Nenechte se zmást místními hodnotícími prudéry, kteří se zalekli krve a sexu, tohle je vynikající podobenství a existenciální dílo.

Madam Brbla  | ***1/2 12.09.2010 11:03

Brutální zločin v jedné výzkumné laboratoři, vše co k němu vedlo, co se od něj odvíjí a ještě něco víc. Čtivá povídka se zajímavým tématem i myšlenkou; Barker své řemeslo ovládá výborně, ovšem nějaké výhrady přece jen mám: závěr se mi vzhledem k předchozímu nezvladatelnému běsnění jevil přespříliš rozumný. A pak jsou tady scény, jak ve svém komentáři naznačuje Lucc, na které jsem poněkud prudérní a nedělaly mi vůbec dobře (krve se netýkají;-)). 74%

avatar2  | **** 06.09.2015 14:40

Tak tady se pan Berker trochu utrhl ze řetězu. Povídka je v rámci knihy Hellraiser takovým přílepkem, ale podle mně stojí na stejné úrovní nebo i předčí titulní novelu. Nejhorší na ní je, že fantaskní prvek zde není zas tak úplně nereálný. Už dnes se pracuje s farmaky na manipulaci s emocemi a potřebami, tak co když to někdy nevyjde? Co když to něšťastné testovací stvoření bude zcela spalováno nezřízeným nadržením? Silná a zajímavá povídka.

louza  | *** 15.11.2023 21:18

Hlavní hrdina vyšetřuje podivnou vraždu v laboratoři. Premisa povídky není špatná, stejně jako u Barkera už tradičně i řemeslo. Ale realizace se v mém případě bohužel minula účinkem. Na plné prožití textu je asi potřeba ta správná orientace. Navíc se mi nelíbil obrat ne konci, kdy prozření vraždící oběti ostře kontrastuje s předcházejícím masakrem. Na Barkera poněkud Bčkový příběh.



WebArchiv - archiv českého webu