povídka » Vlčí hlava
hodnotilo: 23
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert E. Howard

Vlčí hlava

originální název: Wolfshead
originál vyšel: 04/1926

Komentáře:
louza  | ****1/2 21.11.2012 15:59

Klasický, i když poměrně předvídatelný Howard. Děj v džungli na černém kontinentě, prokreslené postavy, dějová svižnost, skvěle odvyprávěno. Pro howardomilce velmi dobrá povídka.

Caderly  | ***1/2 25.12.2012 16:54

Povídce by podle mne slušel větší rozsah, přičemž se mi zdá, jako kdyby i samotný Howard původně plánoval delší text. První část je výborná, Howard skvěle buduje atmosféru a stručně, ale výstižně načrtává celkem poutavé postavy aktérů příběhu. Následně výborně odhaluje, jak tragický se vyvinul osud vypravěče jednoho z jeho dalších příběhů. Pak ale vše až příliš rychle nabere dramatický konec, jenž je navíc poznačený nejenom nelogickým chováním padoucha, ale i tím, že v něm nemalá část z dříve představených postav nehraje žádnou roli. Celkově mne povídka při četbě jednoznačně upoutala a po dočtení bych jí dal bez rozmyšlení čtyři hvězdičky, avšak čím déle nad tím uvažuji, tím více mne naznačené nedostatky dopalují. 73%



WebArchiv - archiv českého webu