povídka » Zrůdu k obrazu svému
hodnotilo: 7
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Vladimír Veverka

Zrůdu k obrazu svému

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

Komentáře:
Dilvermoon  | **** 14.10.2011 23:02

Země po jaderné válce, Zářící pustiny a mutace. Varianty variant. Do toho zrození nového muta. Povídkou prostupuje jakési postapokalyptické evangelium. Hle, a je to dobré. Ovšem najdeme tu poselství, které už tak dobré není, protože mi připadá již značně vyčpělé. Jinak ale společnost ve stínu Zářících pustin bych rád viděl popsanou na větší ploše, určitě by to bylo zajímavé pro mě i pro autora.

Gaarq  | ***** 09.06.2017 13:56

zajímavé antimilitární postapo. kulisy jsou klasicky dobové, vyprávění často až přehnaně patetické, ale tato forma docela sedí záměr autora. pointa je sice předvídatelná, nicméně, to jí v tomto případě na ničem neubírá, protože postupný přechod od skrytého k otevřenému umocňuje gradaci.

Polinius  | ***1/2 04.05.2023 10:47

V roce 2023 povídka už ničím nepřekvapí. Když jsem tuto povídkovou sbírku četl jako kluk, tak jsem byl více nadšen. Patetické postapo krátkého rozsahu.



WebArchiv - archiv českého webu