povídka » Krev našich otců
hodnotilo: 20
83%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Robert M. Wegner

Krev našich otců

Kategorie: fantasy

originální název: Krew naszych ojców
originál vyšel: 17/06/2009

Komentáře:
GeRony  | **** 15.01.2012 14:27

V tejto poviedke sa dozvieme aj nieco z minulosti tychto koncin. A plynule sa prenesieme do sucasnosti. Horska straz prichadza do odlahlej osady, kde podla jedneho obchodnika nieco zabilo 6 ludi. Starosta tvrdi, ze ide o velke nedorozumenie a vsetko bol iba zart dvoch chlapcov… A nic nie je take, ako sa zda na prvy pohlad…

Gilbert  | **** 26.01.2012 15:47

Zpočátku „klasická zápletka“ (ve vzdálené vesnici začnou záhadně umírat lidé a Kennethova rota je vyslána celou věc prošetřit) se posléze změní v solidní drama s pěkně krvavým a hořkým vyústěním.

Lucc  | **** 25.11.2018 17:11

Krev našich otců trpí překombinovaností. Až moc rovin vyprávění, mezi kterými autor přeskakuje, těžko zapamatovatelná jména a nejasné motivace postav tvoří zakalenou louži příběhu, ze kterého v první polovině jen tu a tam vyplave jasný tvar. Tápal jsem, kdo je kdo a co je jeho cílem. Spolu s poslední povídkou nejzmatenější kus v knize. Jakmile se příběh projasní, projeví se jeho kvality. Zaujal mne motiv hamižnosti, sobectví dušeném na šťávě strachu a silné rodinné vazby snad až přesahující hranici lidskosti. Jako vždy výborný je doslov u plukovníka, který decentně vysvětluje a dodává další střípky informací o to co bylo, je a bude, dokresluje svět, v kterém se silní lidští, aherští i zcela cizí hrdinové pohybují. Výborná povídka, aspirující na nejlepší kus v knize. Škoda té autorské nekázně.



WebArchiv - archiv českého webu