povídka » Zabij mé vzpomínky
hodnotilo: 19
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Robert M. Wegner

Zabij mé vzpomínky

Kategorie: fantasy

originální název: Zabij moje wspomnienia
originál vyšel: 17/06/2009

Komentáře:
GeRony  | ***1/2 19.01.2012 10:34

Asi najslabsia poviedka zbierky. Stale je to nadpriemer, ale uz iba slabsi. Pride mi to ako nutene napasovanie niecoho a niekoho tam, kde ho chcem dostat.

Gilbert  | ***1/2 08.02.2012 16:46

Objevení nových hráčů na scéně (tajná služba a kontrarozvědka) se cení, stejně jako náznak propojení událostí z příběhů „Meče a žáru“ s těmi ze „Sekery a skály“, ale zmatený a nic v podstatě nevysvětlující konec sráží tuto povídku hodně dolů. I pro mě nejslabší část jinak vynikající knihy.

Lucc  | **** 25.11.2018 19:42

Poslední povídky cyklů Sever i Jih jsou ty nejzamotanější. Možná proto, že se v nich Wenger pokusil vše propojit dohromady. Na scénu se dostává již dříve zmíněná událost, která nenechává spát ani vnitřní ani vnější rozvědce. Na hradě Krys se také odehrává téměř celá povídka, jejíž polovina je vysvětlovací a druhá je kyselinkově zamotaná – nějaké to cestování mezi realitami, aspektovaná i neaspektovaná magie, dávné události znovu ožívající v kresbách šílené dívky, bohové či kdo a splácení starého dluhu pomocí nějakého toho zabíjeníčka, u kterého nesmí chybět Yatech. Jako nebylo to špatné a propojení se v podstatě povedlo (naštěstí u toho chyběla 6. rota, to už by bylo moc), ale bylo to prostě zmatené a trochu přitažené za vlasy. I tak jsem velmi zvědav na další knihu.



WebArchiv - archiv českého webu