povídka » Bezvětří
hodnotilo: 24
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Kristine Kathryn Rusch

Bezvětří

Kategorie: sci-fi

originální název: Becalmed
originál vyšel: 04/2011

Komentáře:
squire  | **** 07.09.2012 15:08

Kdyby to netrvalo tak dlouho, než se dohrabeme k jádru pudla, dala bych ještě o hvězdu víc. Lingvistické povídky mám ráda, popsaná civilizace není až tak nepředstavitelná, jenom je to všechno tak strašně… ženské (look who's speaking).

idle  | ***1/2 14.09.2012 11:24

Tady budu mít asi trošku jiný názor než squire, protože ono „jádro pudla“ mě v povídce příliš neuspokojilo – po tom všem úporném (ne)vzpomínání, letmých náznacích a podrobně popsaných lodních scénách se s krizovým momentem seznámíme spíš letem světem. I ony lingvisticko-kulturní souvislosti jsou podané méně podrobně, než by mě zajímalo (i když v některých směrech radši podrobnosti neznat). Takže jsem si asi víc vychutnala tu palubní omáčku předtím.

KeB  | *** 27.09.2012 23:05

Byl bych kritičtější ten „ženský“ pohled a celková rozvleklost mě dost nudila. Dost z toho co se stalo je jasné už po prvním flashbacku. I když ten detektivní konec to celkem opravil.

Nicméně mi tam několik věcí dost vadí, ale to jsou spoilery tudíž hurá do diskuze

Dilvermoon  | ****1/2 12.12.2012 09:19

Jedna z povídek, o kterých se dá dlouze diskutovat. Tím myslím přístup lidstva k záležitosti, která je jádrem příběhu, což ale lze aplikovat i na pozemské podmínky, kde něco podobného budí někdy vášně. Skutečnost se odhaluje a vynořuje sice pomalu a dlouho, ale určitě mě to nenudilo a vysvětlení bylo dobré.



WebArchiv - archiv českého webu