povídka » Věrozvěstové
hodnotilo: 23
59%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Věrozvěstové

Povídka vyšla i pod názvy:
Vierozvestcovia
Vierozvestci

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Komentáře:
Sirius  | *** 05.06.2010 22:08

Dobré až na tu kontroverzi

Mrowka  | **** 10.06.2010 22:17

Nejdřív se mi ta povídka nelíbila, ale když jsem si ji teď přečetl podruhé, přišel jsem jí na chuť. Sakra, že by záměr? :-))

Svarec  | **** 29.06.2010 09:54

Mě se líbila hned napoprvé, prostě staří dobří Rogan a Gorja. Jinak žádné extra kontroverze jsem si ani nevšimnul…

Schramm  | **** 11.05.2012 21:00

Povídka pro mnohé problematická, mě se ovšem líbila. Pěkně nastiňuje tu dobu, kdy se střídal věk starý a nový. Pokud si uvědomíme tenhle aspekt, je myslím náhle chování Rogana i Goryvlada tak nějak pochopitelnější. Plus body za neortodoxně vykreslené věrozvěsty (náhle jsou oba tak nějak životnější, že?), naopak mě svým způsobem trochu zklamal konec povídky. Chápu, že Červenák asi nechtěl klasický gerojský fantasy konec, stylem docela i sedí psychologii obou hrdinou – fanoušek ve mě ale stejně pořád přeje svým hrdinům finiš s plnou parádou :)

epco55  | **** 05.03.2013 13:08

Po rokoch som si poviedku prečítal opäť, tentokrát v slovenčine. Hodnotenie ostáva rovnaké. Lebo práve použitie rodného jazyka pridáva poviedke na novom rozmere a sadne Roganovim príbehom ako riť na šerbeľ.

Durgas  | ** 14.10.2013 16:44

Nie. Proste nie. Ďurovu tvorbu mám rád aj tú staršiu, Rogan a Gorja sú dokonca jedny z mojich najobľúbenejších postáv. A to je práve ten problém. Vykreslenie „vierozvestcov“ a nápad s teleportujúcou sa svätiňou je fajn. Lenže Rogan a Gorja sú tu zrazu (aký vplyv má vek na tvory akými sú oni? To proste nesedí) dosť neschopní a slabí a (SPOILER) taký koniec, aký im tu autor pripravil, si proste nezaslúžili. Umrieť dva krát za poviedku, to už je predsa len trošku moc, nie? Navyšše ten návrat dosť od veci. Keď si spomeniem aký vážny problém a veľký zásah to bol prvý krát, v románe…



WebArchiv - archiv českého webu