povídka » Desítka
v Top10 1
hodnotilo: 21
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Alexandra Pavelková

Desítka

Povídka vyšla i pod názvem:
Desiatka
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Komentáře:
samuelk  | **** 26.06.2013 13:53

Počas čítania Desiatky sledujeme smutný a hlavne bolestivý príbeh rytiera Heralda, ktorý vedený túžbou po pomste a odplate zúrivo prenasleduje „desiatku“ vyvrheľov, s ktorými má nesplatené účty. Počas svojej namáhavej cesty putuje viacerými miestami, ocitá sa v zajatí a aj z neho za zvláštnej pomoci nakoniec uniká…Poviedka má ako aj výborné a napínavé chvíle, tak aj samozrejme zopár takmer nepatrných nedostatkov, ale celkovo je celá o sebe dobre a zaujímavo vymyslená – jednoducho vidno, že si autorka dala na nej záležať.

epco55  | ***1/2 25.11.2013 15:05

Na záver zbierky ( Čas hrdinov ) svoj kamienok do mozajly pridala aj Lady Fantasy. Prišla s poviedkou už viac krát vydanou a aj časom overenou. Príbeh o pomste, ceste k nej a možno aj o vykúpení. Príjemná badka na záver.

Gaarq  | *** 30.06.2020 11:59

taková zaklínačoidní povídka – osudový hrdina, tvrdý, úžasný bijec, poznačen osudem (tady to nebyl kaer morhen, ale božstvo) mydlí nemilosrdně zlosyny a odměnu, po které toužil nedostal. dostal něco, co je možná lepší, ale on to tak nevnímá. vedlejší dějová linie s kupcem a jeho dcerou je komorní, ukazuje dobré srdce našeho bivoje, ale krom mírně pedofilního zakončení (dobově úplně v pořádku, ale dnes trošku podivné) nic zvláštního. vlastně opět nemohu než říci, že jde o klasiku v autorčině kabátku.



WebArchiv - archiv českého webu