povídka » Mrtvý v parovodu
hodnotilo: 10
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Josef Pecinovský

Mrtvý v parovodu

Komentáře:
Gaarq  | *** 22.05.2013 20:33

sherlockovská povídka, připomínající fanfikšn tvorbu rudolfa čechury. čechurovy příběhy jsou prostější, ale méně jim faltuje logika, méně králíků z klobouku. na druhou stranu, když se necháme svést, tak i ten peci dokáže napsat holmesovskou detekvítku. jen mi zatím takřka v každé povídce ty paropankové reálie přišly děsivě nucené a neinvenční, na rozdíl od paropanků zahraničních.

SONP  | ***** 27.07.2013 10:13

Velmi holmesovské, velmi pěkně vymyšlené. Steampunkové rekvizity jsou spíše parodické (parní housle, parní telegrad), stejně jako celé vyústění. Nemohu se zbavit dojmu, že autor si chtěl z pravověrných steampunkerů, kteří mají celý byt vyveden v mosazných trubkách a na hlavě nosí čepici ve tvaru ozubeného kola, tak trochu vystřelit. Já jsem se ale bavil královsky.

Lmslaver  | ****1/2 26.11.2013 10:34

Mrtvý v parovodu je příběh Sherlocka Holmese ve světě, kde je „přepárováno“. To co z počátku vypadá jen jako kulisa parního světa je nakonec hlavní součást detektivní zápletky. Povídce nechybí nadhled, humor, celkově má ten správný šmrnc a já se při jejím čtení dobře bavil.



WebArchiv - archiv českého webu