povídka » Dotek molekul
hodnotilo: 23
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Martin Gilar

Dotek molekul

Komentáře:
squire  | **** 09.01.2013 08:43

Chtěli jsme vědu, máme vědu, a víte co, lidi? Je to super!

Blažena faktem, že s biochemií jsem měla něco společného naposled před deseti lety, takže jsem netušila, co v povídce je vědecká fikce a co je už bezuzdná fantazie. Asi se už nikdy nepřiblížím k cétéčku bez jistého podezření. Zážitek mi trochu zklamala asi nezbytná romance, ale nakonec to vyspravila velice zábavná punch line:)

Polinius  | **** 24.01.2013 17:59

Já se v téhle terminologii moc nevyznám a proto jsem si povídku nevychutnal tak jak bych asi mohl. Nápady zajímavé a nebylo to tak přímočaré jak by to přímočaré být mohlo.

idle  | ***1/2 24.01.2013 21:49

Slušné. Vědeckou část příběhu musím autorovi věřit, ale s tím nemám problém, ta působí přesvědčivě, snad jen dokonalost virtuální reality se mi zdála trochu podezřelá. Konspirační zápletka mě neoslovila tolik, ale dohromady to celkem funguje.

Ronkar R  | **** 27.01.2013 13:21

Povídka zdařilá. Líbila se mi zápletka, ale především způsob posunování děje v nanoměřítku :) Byť na mě bylo těch odborných termínů někdy přemíra a ztrácel jsem se, špionážní zápletky zase můžu. A pokud jsou do nich přidány hi-tech hračičky a virtuální realita, tím lépe. Celkově spokojenost.

lamahe  | **** 18.02.2013 21:51

Hard-SF poviedka, tematicky sa opierajúca o profesiu autora, založená na sympatickej kombinácii molekulárnej biológie, nanotechnológie, virtuálnej reality a šmrcnutá špionážnou zápletkou. Pribalená romanca bola trochu triviálna (verím, že zo zblíženia Adama a Vivian vo virtuálnej realite sa dalo vyťažiť omnoho viac ;)) a pátos pri „záverečných titulkoch“ tu bol navyše, ale zato vedecko-technická fabulácia je kvalitne prepracovaná a detektívka napínavá. Chce sa mi zvolať, že tu máme českého Egana!



WebArchiv - archiv českého webu