povídka » Skrze dráty
hodnotilo: 15
68%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Michal Sirotek

Skrze dráty

Kategorie: sci-fi

Komentáře:
op_1  | ***1/2 28.06.2013 20:57

Trochu System Shock II, trochu Matrix… To se mi líbílo.

idle  | *** 01.07.2013 10:46

Zase jednou povídka, u které moc dobře nevím, jak hodnotit. Napsaná není nejhůř (i když na pár místech jsem nějak neprobrala konkrétní chování některých postav), ale příliš mě nezaujala, za což může možná trochu tematika – nevím proč, k počítačům a technologiím obecně mám kladný vztah, ale lidi s dráty v hlavě mi vždycky přišli divní.

squire  | nehodnoceno 14.07.2013 13:47

Výchozí „nostromovská“ atmosféra výborná. I celkově se mi líbil příběh, nápad, i postavy. Jenom… nějak se furt nemůžu poprat s autorovou češtinou. Pořád se mi to zdá strašně šroubované, když by být nemuselo; ale protože v tomto aspektu může být problém jen v mojí hlavě, nechám hodnocení na povolanějších:)

jasonix  | **** 21.02.2022 14:59

Psycho-horor klasického ražení. Daleký vesmír, posádka v hibernaci a kosmonaut na drogách čelící střetu s cizí entitou. Ukáže se, že věci se ale mají jinak, než se zdá. Slyšel jsem v audioverzi, která je, jak jsem pochopil, lehce odlišná od té tištěné. Místy se mi trochu pletly postavy – všechny jsou interpretovány jednou ženskou dabérkou, byť kvalitní. Příběh sám má spád, tajemství i překvapivé zvraty, ačkoliv až tolik nevybočují ze žánrových stereotypů. Dobře se to v autě poslouchalo.



WebArchiv - archiv českého webu