povídka » Šest měsíců, tři dny
hodnotilo: 31
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Charlie Jane Anders

Šest měsíců, tři dny

Kategorie: fantaskní

originální název: Six Months, Three Days
originál vyšel: 08/06/2011

Komentáře:
jirikk  | **** 15.08.2013 12:29

Romantický souboj dvou jedinců, obdařených zvláštním nadáním (nebo možná spíš prokletím?). Jde vlastně o střet mužského a ženského principu – zatímco chlap ví, jak vše musí dopadnout a tvrdě dře na tom, aby v té správné, byť pro něj neradostné, budoucnosti skutečně skončil a ze své cesty k cíli prostě neuhne, žena do umdlení neustále zvažuje a porovnává různé alternativy a často jen přešlapuje na místě. Není asi překvapivé, že autorka fandí druhému přístupu, pro ten první má vyhrazenu spíš lítost. Nemůžu říct, že by mě povídka úplně přesvědčila, každopádně jde ale o zajímavý počin.

idle  | **** 26.08.2013 22:35

Co tak čekat od povídky, která začíná prvním rande dvou jasnovidců? No ano, je to vztahovka, naštěstí víc zaměřená na problematiku osudu a možnosti ovlivnit budoucnost než na vztah samotný, ten tu funguje jako kreslicí plocha. Každopádně nic pro fanoušky akce.

Dilvermoon  | ** 29.09.2013 22:51

Celkem nezáživná romance o dvou, kteří (každý svým způsobem) znají budoucnost. A navíc to povídka sice dlouhá není, ovšem zdlouhavá ano.

quinnet  | **** 08.01.2014 15:20

myslím, že sa v Holywoode uvažuje o sfilmovaní tejto nesporne originálnej poviedky. I keď záver ma moc nepotešil, bol príliš predvídateľný

PMarek  | **** 25.03.2016 10:14

„Muž, který umí vidět budoucnost, si dal rande se ženou, která umí vidět mnoho různých budoucností.“ Tak takhle to začíná a je tím řečeno vše podstatné. Moc pěkná povídka.

jasonix  | ***1/2 26.04.2023 09:00

Je nebo není znalost budoucnosti výhodou? A je také rozdíl, zda znáš budoucnost nebo budoucnosti… Autorka tyto rozpory ilustruje na lovestory dvou jasnovidců. Rozkošně si pohrává s možnými alternativami a po žensku zkoumá, co to dělá s psychikou a emocemi.



WebArchiv - archiv českého webu