povídka » Spirit a Opportunity
hodnotilo: 27
76%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Božena Čechalová

Spirit a Opportunity

Kategorie: sci-fi

odkazy: 1x [e-povidka]

Komentáře:
Ronkar R  | ****1/2 09.01.2014 20:55

Tak první povídka z lednové XB přečtena. Logicky jsem se nejdřív vrhnul na českou sekci s vítěznou prací Daidala. Je to velmi příjemné čtení, trošku hůmorný nápad a dobře provedený. POokud bych měl Spirit a Opportunity nějak výjádřit jedním slovem, pak by to bylo: milé. Tahle povídka je prostě milá, příjemně se čte, nejednou mi vyklouzlila na tváři úsměv a po dočtení jsem byl spokojen. Na můj vkus tam bylo hodně techničtejších záležitostí, které možná zbytečně brzdily atmosféru a jinak pěkně provedené hovory mezi dvěma zamilovanými vozítky, ale jinak se umístění ani moc nedivím :)

Dilvermoon  | ****1/2 11.01.2014 10:55

Skutečná marsovská mise s romantickou nadstavbou. Když už autorka uvádí správná časová data a k nim přiřazuje správné události, tak je škoda, že rezignovala na názvy jednotlivých lokalit. Celé je to ve stylu „někde na Marsu“. Nemyslím tím vytvoření cestopisu, ale u některých zmiňovaných míst utrousit název by z mého pohledu povídku ještě oživilo a zreálnilo. To je ale asi jediná věc a myslím, že s tímto názorem budu v menšině, je to trochu deformace. Pokud jde o samotný závěr – no proč by ne. :-)

Ovšem autor ilustrace (Dan Růžička) by se nad sebou měl trochu zamyslet. Když už ilustruje exaktní záležitost, tak by neměl popouštět uzdu představivosti, ale spíše se držet faktů. Jeden z roverů k poznání je, ale ten druhý? Co to má být? Nějaký bagr? Zřejmě mu uniklo, že Spirit a Opportunity jsou jednovaječná dvojčata…



WebArchiv - archiv českého webu