povídka » Igor
hodnotilo: 22
65%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jan Dobiáš

Igor

Komentáře:
Gaarq  | ** 03.01.2015 19:39

asi bych si uměl představit lepší úvodní povídku v antologii. povídka se bez ladu a skladu hemží žánrovými klišé a to patrně schválně (všiml si toho i autor a pěkně postmoderně na to upozornil několikrát i čtenáře, pokud by tento tak již neučinil sám), proč ovšem, to mi zůstává záhadou. možná jde o humornou parafrázi, poněvadž text se o humor snaží, ale je to humor docela vlažný, ba dětinský. také pointa není moc originální a svědčí o oblíbené četbě, jedné podsérii zeměplochy terryho pratchetta, v textu najdeme i jiné aluze, třeba na hrad kulíkov a jeho obyvatele. i o paropankovosti této povídky by se dalo s úspěchem pochybovat v obou kategoriích vytyčených AKKK v závěru. i přes svou jednoduchost je povídka napsaná řemeslně celkem slušně.

Svarec  | *** 26.12.2015 21:25

Dobiášova variace na Frankensteina, klasicky dobiášovsky vtipná, jen mi tam chyběl nějaký zajímavější příběh. Také mi vadilo, že steampunkové prvky jsou do textu napasovány dost uměle, jako by autor napsal povídku bez nich a až později je do textu zakomponoval. Zkrátka a dobře, Dobiáš už má za sebou i lepší věci.



WebArchiv - archiv českého webu