povídka » Hotel Broadsword
hodnotilo: 16
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Laird Barron

Hotel Broadsword

Kategorie: horor

originální název: The Broadsword
originál vyšel: 01/04/2010

Komentáře:
BorgDog  | **** 31.12.2014 01:32

Ach jo. S tímhle autorem se prostě nějak míjím, aniž bych však uměl jasněji definovat, proč. To, co překládá zde, mi nejvíc připomínalo temnější epizodu Akt X a přimělo k uvažování, nakolik HPL mytologie vůbec snese větší příklon k science fiction, aniž utrpí „podstata.“ Navíc z posledního oddílu povídky dýchá bezradnost autora, který se zasekl na pointě, anebo mu na dveře už mlátí sekerou rozlícený editor a připomíná termín odevzdání předminulý měsíc. Přesto povídka MÁ atmosféru a za špatnou bych ji určitě neoznačil – klidně je možné, že pro mnoho čtenářů bude vrcholem sbírky právě proto, že má „pevnější základy.“ Mých 80% tentokrát berte jako VELMI subjektivní.

KeB  | ***1/2 07.11.2015 20:31

Ano, ta bezradnost jak jen bych tu povídku ukončil je z toho neuvěřitelně cítit. Škoda, mělo to jak atmosféru, tak potenciál.

edit: tak jsem na něj narazil v okultaci a nejdříve jsem si nemohl vzpomenout odkud ji jen znám, pak to bylo jasné. Moc jsem si ji nepamatoval a stále platí, že dobrou povídku dokonale zabíjí odfláknutý konec, škoda.

Strýček Biolit  | ***1/2 08.03.2016 22:29

Poněkud těžkopádnější, avšak velice slušná povídka, která se ke konci rozjede…jen proto, aby byla ukončena velice…ehmm…Kin­govsky. Být konec lepší, mohla aspirovat na jedno z nejlepších děl v knize.



WebArchiv - archiv českého webu