povídka » Poslední bitva
hodnotilo: 17
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Jiří Walker Procházka

Poslední bitva

Kategorie: sci-fi - space opera - military

Komentáře:
knedle  | ***** 19.04.2015 23:29

Tak jak Capricorn 70 začal, tak i skončil – pro mě peckou. JPW napsal povídku, kterou s Vrakem považuji za top této antologie. Čtení zábavné až to pěkný není, a to tak, že jsem se rozhodl, si dohnat další jeho díla (čet jsem od něj zatím jen pár JFK).

Piráti do boje! Za svobodný svět! Johoho

idle  | *** 06.05.2015 15:23

Pan Procházka produkuje dva druhy humoru. Jeden možná přehlédnete – drobná narážka v textu, třeba název, může pobavit znalého čtenáře pomrknutím a zase zmizí, aniž by vyvolala vlny. Najít něco podobného mě vždycky potěší. A pak je tu onen slavný buldozer, třeskutý, hláškovací a často prvoplánový, který zcela nepokrytě útočí na čtenářovu bránici. Když se ovšem netrefí, umí být pěkně otravný. A s tímhle humorem já se bohužel míjím.

Takže uznávám, že monumentální vesmírné střetnutí podané po vzoru námořních pirátských bitek má své kvality a pro některé čtenáře může být vrcholem knihy, sama jsem si ho ale nijak zvlášť neužila.

quinnet  | **** 16.06.2015 17:59

No áno, tie klasické hlášky Procházkových hrdinov sú niekedy otravné, ale zábavnosť tejto poviedky je vskutku kráľovská. Preniesť staré plachetnice do vesmíru je celkom originálny nápad a opis bitiek vo vzdialenej hviezdnej sústave boli opísané veľmi dobre. Niekomu môže vadiť miestami až rozprávkovosť deja no ak pristúpite na tieto trochu za vlasy pritiahnuté reálie, príbeh vás odmení príjemnym zážitkom.

Svarec  | *** 19.11.2015 22:23

Zajímavý nápad a jako celek nakonec vcelku zábavné. Místy je to ale strašně zmatené a utopené v odborných termínech a popisech.

Jarrimund  | * 20.02.2017 22:20

Mám to podobně, jako Idle. Pro mne navíc nestravitelné. Málokdy se mi to stane, ale nebyl jsem schopen prokousat se více jak 5 stránkami.



WebArchiv - archiv českého webu