povídka » Slepá spravedlnost
hodnotilo: 14
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Karolina Francová

Slepá spravedlnost

Kategorie: sci-fi - antiutopie

Komentáře:
gokudo  | *** 10.06.2015 08:17

Nametu na tema, nezakone klonovani nebo kopirovani lidi uz bylo napsano nescitane. Zde mame jeden, plny humanismu s optimistickym zakoncenim.

idle  | *** 02.07.2015 19:32

Lidský pohled na věc proti tvrdým zákonům, které by se snad mohly někdy objevit jako extrapolace těch současných. Jenže i když je to celé sestavené do hezkého příběhu, já mám trochu problém věřit, že by to takhle opravdu proběhlo. A co se závěru týče, ten se příliš spoléhá na jednu podmínku, bez které by se to celé rozpadlo. Vážně by do toho nikdo nešťoural? I když přijde ke slovu politika?

Clarice  | **** 14.08.2016 10:39

Problematika (ne)šťouravosti společnosti do onoho problému, mě napadla také. Ale třeba by to opravdu nikoho nenapadlo, nebo k tomu nedostal příležitost. Hlavní hrdina si to trošičku pojistil a pak třeba chtěl hrát o čas. Stejně ale hlodal červík, maličko jo. Každopádně to byla velmi čtivá povídka se zajímavým námětem a bez zbytečných „keců,“ pardon :).

SONP  | **** 03.04.2017 08:12

Pravda je, že toto téma (lidskost kopií/klonů/an­droidů) jsem četl a viděl už nesčetněkrát. Ale na druhou stranu je vždy zajímavé, jak se s tím ten který autor popere. Autorka vzhledem ke své profesi zvolila právnický přístup, který je mi blízký a tak jsem byl spokojen. I když tam té právničiny mohlo být více, třeba jako v Sawyerově Mindscanu. 80%



WebArchiv - archiv českého webu